Wat is NLP?

NLP is een verkorting van neuro linguïstisch programmeren. Oftewel, hoe jij de wereld ervaart met al jouw zintuigen.

Neuro: Alle prikkels die binnenkomen via je zintuigen. Alles wat we zien, horen, voelen, ruiken en proeven.

Linguïstisch: Alles wat te maken heeft met taal. Zowel verbaal als non-verbaal. Daarnaast ook hoe je zintuigen communiceren met je brein. Hierbij kun je denken aan alles wat je ruikt, proeft, ziet, geluiden en gevoelens.

Programmeren: Ons brein is te vergelijken met een computer en vele programma’s. Welke programma’s afspelen is aan jou.

Hoe is NLP ontstaan?

Neuro Linguïstisch Programmeren is ontstaan in de jaren 70. Twee wetenschappers, dr. Richard Bandler en dr. John Grinder, bestudeerden mensen die opvallend succesvol waren in hun werkveld. Zij hebben onderzocht wat deze zo succesvol maakten. Zij hebben deze structuren vervolgens ondergebracht in methodieken en technieken, zodat anderen deze ook konden modelleren. Het is een wetenschap die altijd in ontwikkeling is.

Wat leer je bij een NLP training?

Als je een NLP training volgt, ga je aan de slag met je zintuigen, gedachten en gevoelens met als doel je bewust te worden van die invloeden. Daarbij gaat het er niet om wát waar is, en gaat het er om wat werkt voor jou. Door NLP leer je ervaringen en gebeurtenissen op een andere manier te bekijken. Hierdoor krijgen deze ervaringen en gebeurtenissen een andere betekenis, waardoor je hier op een ondersteunende manier op kan reageren. Daarnaast leer je veel over het brein, wat super interessant is.

Wat kun je met die technieken?

  • Door NLP krijg je inzicht in je eigen emoties
  • Door NLP ontwikkel je je persoonlijk
  • Door NLP leer je dat (je) gedachten en overtuigen bepalen hoe je naar de wereld kijkt
  • Door NLP leer je conflicten met jezelf en anderen op te lossen
  • Door NLP leer je hoe communicatie echt werkt
  • Door NLP leer je je doelen te behalen

Contact

Meer weten over Neuro Linguïstisch Programmeren? Of ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor coaching? Neem vrijblijvend contact met me op!

Wat is NLP
Menu