NLP

Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) is een methode op het gebied van communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Het is een wetenschap die zich bezighoudt met het bewust maken van onbewuste processen en het veranderen van patronen.

Wat is NLP?

Met Neuro Linguïstisch Programmeren ga je aan de slag met je zintuigen, gedachten en gevoelens met als doel je bewust te worden van die invloeden. Daarbij gaat het er niet om wát je je herinnert, maar om de werking van je herinnering en wat het effect is van die herinnering of gebeurtenis op je dagelijkse handelen. Door NLP leer je die ervaringen en gebeurtenissen op een andere manier te bekijken. Daardoor ga je er ook automatisch anders mee om en krijg je een structureel andere kijk op dingen. Daarnaast leer je anders luisteren en communiceren. De gevolgen daarvan zijn heel positief en direct merkbaar voor zowel jezelf als je omgeving.

Waar staat Neuro Linguistisch Programmeren voor?

Neuro: Alle prikkels die binnenkomen via je zintuigen. Alles wat we zien, horen, voelen, ruiken en proeven.

Linguïstisch: Alles wat te maken heeft met taal. Zowel verbaal als non-verbaal. Daarnaast ook hoe je zintuigen communiceren met je brein. Hierbij kun je denken aan alles wat je ruikt, proeft, beelden, geluiden en gevoelens.

Programmeren: Ons brein is te vergelijken met een computer en vele programma’s. Welke programma’s afspelen is aan jou.

Menselijk brein met uitleg wat NLP is

Hoe is NLP ontstaan?

Neuro Linguïstisch Programmeren is ontstaan in de jaren 70. Het is een empirische wetenschap waarbij het gaat om de ervaring. Twee wetenschappers, dr. Richard Bandler en dr. John Grinder, bestudeerden mensen die opvallend succesvol waren in hun werkveld. Zij zochten naar structuren wat deze mensen zo succesvol maakten. Zij hebben deze structuren vervolgens ondergebracht in methodieken en technieken, zodat anderen deze ook konden modelleren. Het is een wetenschap die altijd in ontwikkeling is.

Wat kun je met die technieken?

  • Door NLP krijg je sneller inzicht in hoe de ander denkt
  • Door NLP leer je beter met je eigen emoties om te gaan
  • Door NLP ontwikkel je je persoonlijk
  • Door NLP leer je dat (je) gedachten en overtuigen bepalen hoe je naar de wereld kijkt
  • Door NLP leer je conflicten met jezelf en anderen sneller op te lossen
  • Door NLP leer je hoe communicatie echt werkt
  • Door NLP leer je je doelen te behalen

Contact

Meer weten over Neuro Linguïstisch Programmeren? Of ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor coaching? Neem vrijblijvend contact met me op!

Over VRIJ

Jurre is een trainer en coach op het gebied van NLP. Naast zijn bedrijf is hij ook werkzaam in het sociaal domein. Hij wil mensen de positieve effecten van NLP laten ervaren, nadat NLP ook op hem een heel positief effect heeft gehad.

Meer over ons

Neem contact op

  • Jurre@vrij-coaching.com
  • +31 613345945

Andere manieren om contact op te nemen

Gegevens

Esweg 17b
9761EN Eelde
KVK-nummer: 80788432

Logo Vrij NLP Coaching & Training

Route en kaart
Algemene voorwaarden
Klachtenregeling